Betraktelse framåt och med en blick över axeln!

 

Så snurrade vi ett varv till. Lite lätt yr sitter jag här och försöker hämta upp händelser från det gångna året. Vad minns jag rent spontant utan att konsultera kalendrar, lappar eller nära med bättre minne? Mja, sommaren var trevlig o lång. Vi såg Zlatan på Kolmården! Vi körde mycket bil. Det var dimmigt på Österlen. Fest varenda helg och som det regnade då. Härligt med så många möten som räcker för hela året trots att vi ses mindre då. Mamma fyllde 80 år och det blev stor släktsamling i Hammenhög. Bertil o jag vikarierade några dagar på ”slottet” när syster med familj for till Grekland. Det är hur jobbigt som helst men också spännande med nåt utanför ens bekvämlighetszon. Så kan man ju välja att se på det mesta som händer en, att det finns olika vinklar och att det som är svart inte bara är svart och det roliga ibland har en besk eftersmak.

I våras ljusades vardagslunken upp av en kurs i Trädgårdsterapi på Alnarp. Till våren är jag antagen till fortsättningskursen och längtar redan ut till de fina trädgårdarna. Under hösten har jag utbildat mej vidare inom yogan och kan nu kalla mej Instruktör i IMY medicinsk yoga. Vi drog ihop ett gäng goda vänner ute i Sövde hemma hos Anna-Lena och Kristian då vi bjöd på ett yogapass och en god lunch. Vi ska se om vi kan upprepa detta till våren några gånger. Är ni intresserade att komma ut och njuta av natur- och inåtblickande så hör av er.

Bertil o jag la ett bud på ett sommarhus i Grevlunda. Det gick oss ur händerna så det är bara att leta vidare. Verkar ju vara köparens marknad ett tag till.

Nu får jag ta och titta i kalendern. Nåt mer måste ju ha hänt värt att notera. På kulturområdet blev det en del konserter; Freddie Wadling (2), Dalai Lhama (1), MFF_Mjällby (2), Cirkus Cirkör (4), Backafestivalen (4), The Ark-Annika Norlin-Håkan Hellström (5), Varite Vauduvill (5), Malmöfestivalen (3). Två debuter begicks, Casino Cosmopol som gav ångest och jobbmöte i Bollnäs som låg så vackert vid sjön Varpen. Sen får ju inte glömma vilket fantastiskt svampår det var. Gula kantareller av sällan skådad storlek.

Ett år fyllt av kärlek och närhet, oro och frånvaro, tveksamheter och framsteg. Precis så som livet ska vara. Till sommaren ska Bertil fylla 60. Då blir det säkert kalas. Jag vet inte hur ni tänker men jag stannar kvar på Facebook. Ett visst mått av kontakt på ett unikt sätt, lite som att kika genom ett nyckelhål. Så jag hoppas ni tar ut nyckel så man ser bra. KRAM på er alla! Och ett intressant år önskar jag er av hela mitt hjärta.

Annonser

2 svar to “Betraktelse framåt och med en blick över axeln!”

  1. Mats Says:

    Tack tusenfalt
    Det ska bli ett spännande år! Vi är era spanare i etern efter lämpliga hus i österled.

  2. bertil stenberg Says:

    Det blir absolut kalas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: