Filmsoppa #5

Förra måndagen var Marias igen. Hon samlar på gamla klassiker och hon valde Local hero som ju är en gammal favorit. Den hade dock inte åldrats med behag i min smak. Tempot och storyn hade en del övrigt att önska, men det var roligt att återse den. Inte minst för den underbara skotska kustens skull.  Soppan för kvällen var även den en klassiker i lyxklassen. Får man väl säga när man häller champagne i den?

Creme Ninon

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 liter höns- eller grönsaksbuljong
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl Freixenet Brut Nature eller annat mousserande vin
  • salt, peppar
  • 1 ask färskost med pepparrot
  • färsk timjan eller oregano

Gör så här

  • Finhacka lök och vitlök och fräs lätt i smör. Häll i buljong och ärter och koka 10 minuter. Mixa soppan. Häll i vinet och smaka av med salt och peppar. Hetta upp igen. Servera i skålar och toppa med färskost och kryddgrönt.
Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: